« back to Corporate

05. Abitibi-Consolidated

Montreal, Quebec
January 1999
$5M budget
90,000sf
Siamak Hariri, Partner-in-Charge

Joint-Venture with Auclair Sauvagnac Noel Designers Inc and Louise Hogues Architect

The offices of the newly merged Pulp & Company were designed to encourage spontaneous interactions. Occupying two full floors of the historic Sunlife Building, a large opening was cut between the floors, to link them with a feature staircase. The main boardroom, a Café and a Resource Library are clustered around this central space, with direct access to an outdoor terrace. Atypical to the custom corporate configuration, open workspaces are situated along the perimeter of the building, creating team environments and affording distinguished views. Extensive glazing provides a high degree of transparency for visual, spatial and psychological openness.

Caption Caption Caption Caption Caption Caption Caption Caption