« back to Corporate

04. Urban Strategies

Toronto, Ontario, Canada
2006
$1M budget
10,000sf
Siamak Hariri, Partner-in-Charge

Informed by the raw potential of this 80 ft. x 120 ft. industrial space and capitalizing on the energy from the street, the reception area and meeting rooms of this Urban Planning office garnered the west view over a bustling Spadina Avenue. Custom oak and glass display screens separate the boardroom as well as the studio, from the reception area. A U-shaped corridor provides a fluid thoroughfare in the studio space. The energy is palpable, and there’s enough distance to observe but not interrupt the work. The corridor was also designed to mitigate a public square-like space in the centre, and a series of U-shaped work pods attached to a continuous bench on the peripheral walls. The central concept behind the design was to have the main gathering space in the middle with the bays on both sides. The directive was for a space that was robust, simple and flexible, to stimulate a creative exchange between everyone.

Caption Caption Caption Caption Caption Caption